Spelen med största vinsterna

Spel finns i många olika former och det är inte bara med ett fåtal man kan vinna stora summor pengar med. I denna artikeln går vi igenom de tre vanligaste typerna av spel som gör att man kan bli förmögen. 

Slots med progressiva jackpots

Ett av de mest populära sätten att få en chans till att bli mångmiljonär är att spela på någon av alla de slotsspel med progressiva jackpots som finns online. Två av de mer populära är utvecklade av det svenska företaget NetEnt och kommer ofta upp i tiotals miljoner kronor. Spelet Mega Fortune var ett tag dessutom det spel som betalat ut den största jackpot vinsten online någonsin med ett värde på 17,8 miljoner euro, drygt 175 miljoner kronor med dagens kurs.

Esportmästerskap

E-sport är något som har växt sig otroligt stort under de senaste åren och har snabbt börja kunna mäta sig med många av de traditionella sporterna. När det kommer till just prispengar så har de dock inte bara kommit i kapp de traditionella sporterna, de har gått om.

Den utan tvekan största prispotten i någon sport hittar vi i spelet Dota 2 och dess årliga tävling The International. Prispotten växer varje gång någon köper ett “Battle Pass”. Det är ett digitalt paket som dels ger dig tillgång tävlingen men även tillgång till en stor mängd nytt material i spelet.

Vinstpotten 2016 gick upp till nästan 21 miljoner dollar eller drygt 192 miljoner svenska kronor. Detta är mer än dubbelt så mycket som ligger i potten för Super Bowl, den största tävlingen inom amerikansk fotboll och världens största årliga tv-event.

Lotto

De absolut största spelvinsterna som har betalats ut är kopplade till det Amerikanska Lotteriet Powerball. Ett lotteri som har delat ut vinster upp till 1,6 miljarder dollar. Omvandlat till kronor blir det närmare 15 miljarder. Tyvärr är detta dock inte summan som spelarna får direkt i handen. I exemplet så fanns det tre olika lotter med vinstnumren vilket minskade den enskilda vinnarens del till bara 529 miljoner dollar. Om de väljer att ta dessa pengarna i en klumpsumma istället för regelbundna utbetalningar så minskar summan ytterligare till “endast” 328 miljoner dollar som sedan måste skattas på. Detta lämnar dock fortfarande en vinst på väl över en miljard kronor per lott.