Sociala mobilspel

Mobilspel har funnits sedan urminnes tider kan det tyckas, eller åtminstone sedan 1990-talet, då Snake kom förinstallerat på Nokias mobiltelefoner. Sedan dess har utvecklingen tagit stora kliv och till dagens mobiler finns det en uppsjö av spel att frossa i.

Alla har vi nog testat och spelat på mobilen och eftersom det är så lätt att hämta hem appar till dagens smartphones, kan man installera och testa ett spel som man sedan raderar om det inte är roligt.

Med dagens sociala medier har människan blivit allt mer bekväm med att interagera med andra från morgon till kväll, 24 timmar om dygnet. Så är det även när det gäller dagens spel, som gör det möjligt att spela mot andra, mer eller mindre direkt.

Just tack vare exempelvis Facebook, har vi spel som du kan spela med dina vänner och samtidigt meddelar dom när du spelat, om du behöver hjälp i spelet och du kan skicka inbjudningar till vänner att spela med dig.

Andra spel gör det möjligt för dig att skicka meddelanden till dina motspelare och föra direkta konversationer som ett chattprogram.

All denna tillgänglighet i alla lägen är omtvistat, då en del tycker att vi är för beroende av dagens teknologi för att kunna umgås och visst kan man se en avspegling i dagens samhälle, men attans vad roligt det är att ta ett parti SongPop mot sambon på lunchrasten.