Populära kortspel online

Kortspel har funnits i en form eller annan sedan 800-talet. Det är åtminstone den tidigaste referensen till ett kortspel man funnit. Med tanke på all tid vi haft att utveckla kortspel är det inte undra på att vi har så otroligt många alternativ idag. Men just nu tänkte vi specifikt kolla på några kortspel man kan spela online.

Poker

Igen artikel om kortspel skulle ju vara komplett utan att nämna poker. Tekniskt sett är inte poker ett kortspel utan en samling kortspel med delvist gemensamma regler. De sajter man spelar poker på idag brukar man kalla för pokerrum och de största har spelare från världens alla hörn som kommer tillsammans för att bluffa, syna och höja varandra med hopp om vinst.

Hearthstone

Hearthstone är ett samlingskortspel utvecklat av Blizzard Entertainment, som bland annat ligger bakom framgångsrika spel som World of Warcraft, Starcraft-serien och nu senast, Overwatch. Hearthstone är tekniskt sett satt i Warcraft-universumet men är i praktiskt taget alla avseenden utanför alla andra spel i serien. I maj i år berättade Blizzard att spelet hade nått 70 miljoner spelare.

Gwent

Kortspelet Gwent introducerades först som ett minispel i Witcher 3: The Wild Hunt. Det blev så populärt och älskat av spelare att CD Project Red beslöt sig för att utveckla det till ett helt fristående spel efteråt. Spelet har nu nått öppen beta och det är gratis att spela till PC, Xbox 360 och Playstation 4.

The Elder Scrolls: Legends

The Elder Scrolls serien är ju mest känd för spel som Skyrim, Oblivion och Morrowind. Men alla vet inte att det är finns ett kortspel med i denna serie. Spelet är helt fristående och har en hel del likheter med Hearthstone men tar ett steg närmare Magic: The Gathering då man har möjligheten att blanda ihop kort från olika fraktioner.