Guild Wars 2

Den 28:e Augusti 2012 släpptes uppföljaren till det populära Guild Wars och Guild Wars 2 blev snabbt minst lika populärt.

Guild Wars 2

Guild Wars 2 är ett ganska standard MMORPG, du väljer en ras och en klass och samlar XP till du når level 80. Det finns crafting, PvP och ett antal dungeons – inget särskilt alltså. Jag tycker personligen väldigt bra om Guild Wars 2 däremot, bättre än jag till exempel tyckte om World of Warcraft.

Det som kanske är bäst med GW2 är de olika varianterna på PvP som finns, visserligen är det inga egentliga nyheter men de fungerar väldigt bra i Guild Wars. Det finns två varianter, en som är en klassisk arena med en handfull spelare på varje lag där alla blir samma level och har samma urval av utrustning. Den andra varianten är World vs World vs World där tre servrar slåss mot varandra. Alla spelare blir även där level 80 men behåller sina egna saker och skills.

En annan bra egenskap är att du kan dra xp tillsammans med dina vänner även om ni är olika level, man blir nedlevlad för att passa i den area man befinner sig för tillfället och den XP du får anpassas efter vad du behöver.